Arkiv måned: februar 2014

Africa - Etiopia

For dere som ikke har fått det med dere, så er jeg i Afrika nå. Her skal jeg være i 3 måneder (har allerede vært her i 1 måned), grunnen til at jeg er her er fordi jeg har min kirurgiske praksis her. Det har vært en helt fantastisk opplevelse til nå og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro hit, selv om jeg kjenner litt på hjemlengselen til tider. Forholdene er veldig annerledes fra det jeg har vært vant med i Norge, men samtidig har jeg på en måte slått meg til ro med omgivelsene rundt meg. For eksempel er det helt normalt at det kryper en del biller på veggene og gulvet, hadde det vært i Norge hadde jeg nok vasket rundt hele leiligheten for å få dem bort. Byen Addis Ababa som jeg bor i ligger også veldig høyt over havet - 4200 m, noe som igjen gjør at luften er tynnere og det merket jeg veldig godt i det jeg kom hit, var ofte svimmel og kunne føle meg fyllesyk enkelte ganger! I tilegg er det mye støv og eksos i gatene, men jeg skal ikke klage.

På den andre siden er det et helt fantastisk folkeslag som lever her, de alle er veldig hyggelig - enkelte kan bli for hyggelig og klenger seg veldig på deg. Du går aldri i gaten uten at noen sier hei, smiler og spør hvordan du har det. Det gjør virkelig noe med humøret når du møter slike mennesker, man har rett og slett bare lyst til å gå rundt og smile hele tiden. Men samtidig er det vanskelig å smile når man ser hvor mange som lever i fattigdom her nede, ser ofte mor og barn som ikke har noe hjem og sitter åpent i gaten og prøver fortvilt å få litt mat, penger osv. Jeg har ofte sett mennesker som bare ligger rett på gaten i slitte klær, eller bor i små pappesker. Det får meg til å tenke mere over hvor bra man faktisk har det og de problemene jeg tidligere har sett på som problemer - var aldri problemer. Det er så mye mer jeg har opplevd her i Afrika og kunne sikkert skrevet flere tusen ord om alt jeg har sett og opplevd, men anbefaler dere heller og se bloggen jeg og mine medstudenter har: www.praksisiaddis.blogg.no Der får dere se flere bilder og lese om noen av opplevelsene vi har hatt til nå, samt om sykehusene vi er på. Legger heller ut noen bilder av den fantastiske naturen her i Addis og fra noen høydepunkter.

Her er noen bilder fra turen vi hadde til den blå nilen, det var en lang kjøretur, men fikk se fantastisk natur og ikke minst sett en del av den blå nilen. (Noen av bildene er litt dårlig kvalitet på, fordi dem er tatt med digital kamera.)

Disse bildene er fra en organisasjon kalt Born Free, dere kan lese mer om det på bloggen. Hvor fantastisk er det ikke å ha sett en løve i virkeligheten?Skal prøve å opptadere litt mere på denne bloggen når jeg er her i Afrika, både fordi jeg har mange inntrykk jeg vil skrive ned og dele og det vil være morsomt å kunne se tilbake på det jeg har skrevet. Uansett har jeg det kjempe fint her og det er helt fantastisk å få oppleve en annen del av verden.

Publisert: 15.02.2014 @ 13:46 Kategori: Afrika Kommentarer: 0
hits