Kategori: Skole i utlandet

STUDERE I UTLANDET?

Hei 

Endelig en dag uten lekser, for første gang på lenge. Tenkte derfor jeg skulle prøve å være litt mer aktiv på bloggen i dag. Synes dere det høres bra ut? 

På skolen i dag kom det ei jente som har studert i Storbritannia og hun ville fortelle litt om hvordan det var. Vi fikk også informasjon om skoler som finnes i Storbritannia. Å vi fikk et skjema for å søke om plass i utlandet. Jeg kan vel bare si med engang at jeg blir veldig fort revet med når noen kommer med slike "tilbud", og ble helt i hundre når hun stod der framme og snakket. Fikk store planer om å dra til utlandet og studere, hadde vært helt fantastisk å studere i et annet land, møte nye mennesker og ikke minst leve i en mye større by en Harstad. Noe som betyr at jeg vurderer sterkt å studere i utlandet. Fikk et tilbud på vg2, hvor jeg kunne velge å dra til Spania 1/2 år. Takket desverre nei, siden jeg hadde kjærste og var usikker. Noe jeg angrer på i disse dager. Hadde jeg kunne gått tilbake i tid hadde jeg svart ja med engang. Og er det noe jeg alltid har hatt lyst til, så er det å studere i utlandet. Selvfølgelig er det et veldig stor steg å ta, men samtidig en opplevelse for livet. 

Dette er som sagt noe jeg har hatt lyst til hele livet, hvorfor bare ikke hoppe i det! Det finnes nok både ulemper og fordeler med å studere i utlandet. Noe jeg har tenkt nøye igjennom å jeg kom frem til dette: 

Fordeler: 

- Et nytt sted, nye muligheter. 

- Møte mange nye mennesker fra andre kulturer

- Får erfaringer jeg kan ta med meg videre i livet

- Vil nok mest sannsynelig kunne flytende engelsk når jeg er ferdig med studiene!

- Mer selvstendig, selv om jeg er veldig selvstendig fra før. Men hvis jeg flytter kjenner jeg ingen rundt meg og det er ikke lengre noe kjære mor for å si det sånn. 

- Mer utadvent

- MINNER FOR LIVET!

Ulemper: 

- Reise fra de nærmeste

- Litt dyrere, men er nesten like dyrt i Norge uansett!

- Hvor skal jeg gjøre av alle tingene mine?

Haha, kommer ikke på flere ulemper. Det er mest fordi jeg nesten er helt bestemt på at jeg vil dra. Hvis dere har noen ulemper med å studere i utlandet, rop ut. 

Hadde også vært veldig koselig hvis noen av dere som har studert eller studerer i utlandet nå vil snakke litt om hvordan det var/er. Dere kan kontakte meg på mail, eller på melding. Kommer sikkert mye mer om det å studere i utlandet nå jeg har funnet ut mer om hva jeg vil gå. 

Publisert: 12.10.2011 @ 18:22 Kategori: Skole i utlandet Kommentarer: 6
hits