Kategori: Tema

EARTH HOUR 2012

Idag er det earth hour.

Det er en kampanje som skal være med på å minske den globale oppvarmingen. Alt du trenger å gjøre er å slå av ALLE lysene i en time og det vil være til stor hjelp!

(Se videoen for å finne ut klokkeslett og mer hva det handler om)

Men en annen ting dere kan tenke litt på... trenger du å ha på alle de lysene du har på nå? Har du tenkt over at du kanskje bruker unødvendig med lys? Jeg har aldri alle lysene mine på, har virkelig ikke behov for det.

Skal du delta?

Publisert: 31.03.2012 @ 19:12 Kategori: Tema Kommentarer: 5

NETTMOBBING!

Internettet er noe av det de fleste bruker mest tid på i dag, vi bruker det til å kommunisere med andre, jobb, spill osv, men dette har også sine negative sider. Nå tenker jeg ikke på hacking. Jeg tenker på mobbing over nettet, som omhandler frekke kommentarer og uthenging av enkelt personer. 

Kan ta utgangspunktet her på blogg.no, hvor blant annet toppbloggerne er veldig utsatt. De får daglig frekke kommentarer, men fortjener de det? Bare fordi de ligger på topp, ser pen ut eller tjener godt? Nei, de gjør ikke det, absolutt ingen gjør det. Ingen fortjener å høre at de er "feit", "stygg", "tøs" osv, alt dette er ord som sårer. Vi må huske at alle like og alle har følelser, ville ikke du ha følt noe om noen kalte deg stygg? Vet det er mange som er sterk å sier at ordene over nett ikke har noe betyning for dem, men gir dette deg en rett til å fortsette å skrive stygge ord? Det virker som mange tror det, men tro meg det er det helt motsatte. Ja, jeg snakker av erfaringer.

Har du noen gang tenkt over hvor at en frekk kommentar kan ødelegge så utrolig mye, mer enn noen kan se for seg.  Det kan gå så langt at vedkommende velger å ta selvmord på grunn av mobbingen over nettet. Hvem vil vel gjøre en person noe så vondt? Har du tenkt over at den personen du skrev noe stygt til på nettet nå sitter å gråter? Gråter fordi du måtte være så egoistisk! 


Hva er det egentlig som for et menneske til å fortsette å mobbe selv om man vet om konsekvensene som kan komme? Er det sjalusien som tar over? Eller er det rett og slett bare for å vise hvor mye man hater en person? Jeg kommer aldri helt til å forstå hva som skjer i hodet på de som mobber, men har veldig lyst til å forstå hvorfor. Jeg har også lyst til å hjelpe de som trenger det. Jeg har lyst til å stoppe mobbingen. Men dette klarer jeg ikke alene. Så hvis du er vitne til noen som mobber over nettet, si i fra! Det kan være mer hjelp en du tror selv.

Jeg synes virkelig synd i de som mobber, at de virkelig må hakke ned på andre for å føle seg bedre. Disse menneskene trenger den all den hjelpen de kan få, for det er hos dem problemet ligger. Håper at dette har vært til hjelp for noen og hvis noen vil snakke med meg, kan dere kontakte meg på mail; Jannicke_nilsen@hotmail.com

Kanskje noen av dere har en historie dere vil dele innefor mobbing, slik at vi kan få mobbere til å innse hva mobbing kan gjøre!

Publisert: 04.03.2012 @ 23:20 Kategori: Tema Kommentarer: 14

FOREVER YOUNGDøden er nok noe vi alle tenker på av og til. Skal ikke legge skjul på at jeg også gjør det, før tenkte jeg alt for mye på hva som skjer når man dør og hvor man kommer etter man er dø. Nå har jeg på en måte lagt det bak meg, tenker mer på at jeg må leve livet mens jeg har det!

Kom forresten over en veldig inspirerende artikkel hvor gamle forteller alt de angrer på. Synes dette er noen viktige punkter man virkelig bør ha i bakhode. 

1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv tro mot meg selv, ikke det livet andre forventet av meg. (Dette var det de døende oftest angret på.) - Når folk innser at livet deres snart er over og ser klart tilbake på det, er det lett å se hvor mange drømmer de ikke har forfulgt, sier Ware.

2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt. Ifølge Ware var dette noe alle de mannlige pasientene sa. De skulle ønske de hadde brukt mer tid på barna og partneren. Også noen kvinner snakket om dette, men ettersom de fleste var fra den eldre generasjonen, hadde mange av dem vært hjemmeværende.

3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å uttrykke følelsene mine. Mange har undertrykt følelsene sine for å unngå konflikt med andre. Ifølge Ware resulterte dette både i at de aldri ble den personen de hadde potensial til å bli, og at de utviklet sykdommer knyttet til bitterheten de bar på.

4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene mine. - Ofte ville de ikke innse de store fordelene ved gamle venner før uken før de døde og det umulig å spore dem opp. (...) Alle savner venner når de er døende, sier Ware.

5. Jeg skulle ønske jeg hadde latt meg selv være lykkeligere. Ifølge Ware ble denne angeren uttrykt overraskende ofte. - Mange innså ikke før slutten at lykke er et valg. De hadde fastnet i gamle mønstre og vaner. (...) Frykt for forandring fikk dem til å late som de var fornøyd, mens de dypt inne i seg lengtet etter en skikkelig latter og å ha morsomheter i livet sitt igjen.

Her finner dere artikkelen. 

Lever du livet på den måten du vil leve? 

Publisert: 02.02.2012 @ 19:31 Kategori: Tema Kommentarer: 1

HATE IT!


Vi alle har vel noe som irriterer oss mer en noe annet. I mitt tilfelle varierer dette veldig, noen dager kan det som irriterer meg mest være mennesker som er stille og snakker lite, mens andre ganger kan det irritere meg at noen bråker alt for mye. Men noen ting som har irritert meg hele tiden er dette:

- Bakgrunns latteren i tv serier som, two and a half man osv!

- Elsker å kjøpe klær, men hater når jeg prøver de i prøverommet ser de sikkelig bra ut og så kommer jeg hjem å prøver å da ser alt helt feil ut(så blir det bare liggende innerst i skapet)

- "Er du sur?" Det irriterer meg så sykt når folk spør om du er sur og så sier du nei jeg er ikke sur... Etter noen minutter spørr de igjen "er du sur?". Jeg blirr rett og slett sur tilslutt. 

- Når jeg våkner opp og ser ut som stygg etterligning av dolly parton på håret, haha...

- Jeg irriterer meg over mennesker som ikke kan bruke 1-2 sekunder på å si takk hvis de får noe, eller man gjør dem en tjeneste. 

- Du vet når man har dårlig tid og er inne på en butikk å stresser sikkelig med å komme deg ut. Så når du kommer til kassen og ska betale står h*n foran deg i køen å prater med kassepersonen! De prater gjerne i 5-10 minutter før de gir seg!! 

- Konkurransene på blogg.no, spesielt når man vinner og aldri får premien. 

- Mest av alt hater jeg å ha historie prøve imorgen, noe som betyr at jeg må legge bloggen til siden og øve på prøven!

Hva irriterer deg?

Publisert: 02.02.2012 @ 17:35 Kategori: Tema Kommentarer: 12

BLOGG STJELER TIDEN DIN!

Det jeg tenker mest på fortiden er hva jeg skal blogge om.. 

Jeg bruker masse av tiden min på å ta bilder til bloggen og skrive innlegg som skal fange lesere, noen ganger mislykkes jeg andre ganger ikke. Det jeg egentlig burde fokusere på er skolen, for det er faktisk fremtiden min det er snakk om!

Alle som ikke lever i det nøtteskalle hvor dem tenker at bloggen kan hjelpe dem å komme fram i livet, vet det at man ikke kommer noen vei med bloggen. Selvfølgelig er det de som er så heldige og havner på den såkalte "topplisten" på blogg og tjener en del penger på å blogge om det fantastiske kjedelige livet sitt. Men vi alle vet at etter en stund går de lei av alle dritt kommentarene, ta bilde av alt dem gjør og fanpost, det hele ender med at de legger ned bloggen og blir fort glemt av de såkalte "trofaste" leserne.
I dagens samfunn er blogg blitt veldig populært blant både jenter og gutter. Man finner tusen forskjellige blogger bare her i Norge. Blogger med forskjellige meninger, temaer og generelle hverdagsblogger, for eksempel fotoblogger som ikke kommer så godt fram som dem egentlig fortjener eller politiske blogger som man ser at eieren av bloggen har brukt lang tid på å få frem sin mening. I stede for å lese bloggene som faktisk har en mening, velger vi å lese blogger som rett og slett handler om et kjedelig hverdagsliv. Selv prøver jeg å variere innleggene på bloggen min, men må ærlig si at bloggen min faller rett inn i kategorien; kjedelig hverdagsblogger.  
Hva er det som gjør oss så interessert i disse bloggene, hva er det som gjør at blogg er blitt så populært? Noe må det være siden vi bruker masse timer for dag foran skjermen for å lese kjedelige blogger og skrive alt for lange blogg innlegg som mest sannsynelig ikke vil bli lest (Inkludert dette innlegget).  Fra nå av skal jeg sette strengere grenser for bloggen, hvis jeg har mye annet å gjøre som er mye viktigere enn bloggen kommer jeg til å legge bloggen til siden. Jeg er rett og slett lei av å tenke på hva jeg hele tiden skal blogge om, for det er rett og slett slitsomt. Noen andre som føler det slik?

Er det ikke ironisk at jeg sitter og skriver dette, når jeg har en prøve å øve til...

Publisert: 24.01.2012 @ 14:42 Kategori: Tema Kommentarer: 1

DE FORSKJELLIGE TYPER GUTTER!!

Siden jeg har laget et innlegg om hvor kompliserte jenter er kan jeg vel klage litt på guttene også. Guttene har sine negative sider de også. 

De fleste jenter har gått på en smell når det kommer til det å finne den "rette". I mitt tilfelle har jeg alltid falt for gutter som bokstaveligtalt har vært drittsekker. Jeg har nå vært sammen med en gutt i to å et halvt år, han virker som den rette.Jeg har møtt en del gutter i mitt laaaange liv, men har faktisk aldri blitt knust selv, har alltid vær den som har dumpet. Vet ikke om det var i en frykt for å bli såret eller at jeg bare følte at han rett og slett ikke var den rette.

Har litt erfaringer, så fant ut at jeg skulle bruke erfaringene mine til å lage en morsom beskrivelse av de forskjellige "typer" gutter som finnes. 

Flørten:

Han er alt for opptatt av utseende, ikke det at det er noe galt i det, men hadde det bare vært for deg at han fikset seg så for hver gang han dro ut. Flørten har det med å flørte med andre selv om han har dame, kanskje han har glemt at han ikke er singel? Det er ikke alltid enkelt å være sammen med han, med mindre du liker at han flørter med andre... 


Nerden:

Han virker søt, virker som den perfekte gutten for en jente. Han har gode karakterer på skolen, er smart og ofte har han fremtiden klar. Vel er det virkelig sånn? Det virkelige er at han sitter foran datamaskinen å har som regel ikke tid til å snakke med deg engang før han er i et nytt spill. 

Bad boy:

Han går som ofte med buksa hengende under rompa og en stor genser, med hetta over hode. Han kan selvfølgelig ikke være hyggelig for det vil ødelegge "rykte" hans og han kan ikke vise at de er glad i jenten sin offentlig for da er han en tøffel! Man kan si at bad boy er mer av den kompliserte typen, for man vet aldri helt hvor man har han. Sports-freaken:

Skal alltid skryte av seg selv, liker ikke at andre tror dem er bedre. Om du er sammen med en sports-freak må du regne med at det blir lite tid å være sammen på, fordi han som regel er ute å driver med sport. Han kan også være veldig opptatt av kosthold, noe som kan være både postivt å negativt!Drømmegutten: 

Han gjør alt som du vil, vet alltid hva han skal si, snakker ikke med andre jenter, lager alltid middag, rydder hele tiden, får deg alltid til å få en orgasme under sex, er smart, rik, veltrent. Dette er vel grunnen til at man kaller han drømmetypen, fordi han ikke finnes, hehe. 

Har dere noen typer jeg har glemt? Noe som har møtt en av disse typene, eller kanskje flere?

Publisert: 12.01.2012 @ 20:54 Kategori: Tema Kommentarer: 13

KOMPLISERTE JENTER

Vi jenter er bra kresen eller hva? Forstår godt hvorfor guttene blir frustrert, vi klarer aldri å bestemme oss for hva vi vil høre fra guttene. Alltid er det noe som vi må pirke på, men fortsatt blir alt galt.

Jeg vet selv at jeg er en veldig pirkete som skal ha en begrunnelse for det meste. Uansett hva det gjelder har jeg alltid noe å kommentere på det. Ikke rart kjærsten min bare holder helt kjeft når jeg sier noe, for han vet nemlig konsekvensene av å si noe. Det er virkelig ikke lett for gutter, selv om jeg har en liten anelse om at gutter ikke bryr seg i det hele tatt. Tror gutter bare tar det som det kommer og lar jenta være frustrert en stund før hun så har klart å roe seg ned. 

(Her ser dere gutter, dette er alt dere trenger å gjøre for å gjøre en jente fornøyd)

Hva er det som gjør oss jenter så kompliserte? Hvorfor skal gutter alltid være så enkle, tror aldri jeg har hørt kjærsten min klage på at jeg har sagt noe feil. Mens jeg klager nesten hver dag, hver dag er det noe galt. Haha, han har heldivis lært seg å bare overse det. Har faktisk også sagt til han at han ikke skal bry seg  når jeg er igang, men det blir selvfølgelig verdens undergang av det å. 

Vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt denne setningen til kjæresten min "åå, jeg føler meg så stygg å alt er bare trist idag!!", å han sier "du er ikke stygg, vennen, du er nydelig". Det er nå jeg bryter ut å begynner å spørre hva han mener med det og hvorfor han virker så sarkastisk når han sa det osv. Når man tenker over det er det hele bare komisk og jeg har lyst til å flire hver gang jeg tenker over hvor over hysterisk jeg kan være til tider!

Noen ganger vurderer jeg å kjøpe en ting som piper hver gang kjæresten min begynner å røre seg ut på "dypt vann", sånn at han kan rette seg opp, hehe. Tror vi alle kan være enige at jenter kan være veldig kompliserte til tider. Tror mest grunnen til det er at vi ikke helt vet hva vi vil, vi tror vi vet det, men egentlig gjør vi ikke det... 

Noen som kjenner seg igjen?

Publisert: 12.01.2012 @ 14:45 Kategori: Tema Kommentarer: 2

PENGER ØDELEGGER MYE!

Jeg kom til å tenke over hvor mye penger faktisk kan ødelegge... Penger er noe alle mennesker trenger nå til dags. Vi trenger penger for å ha en plass å bo, penger for å få tak i mat, penger for å komme oss til forskjellige plasser osv. 

Det vi glemmer er de andre verdiene vi trenger. Ofte i forhold ser vi at penger er problemet som skaper store skader i et forhold. Jeg ser selv hvor mye energi jeg taper når jeg vet at jeg har lite penger, men fortsatt er det kanskje mange dager igjen til at jeg får nytt stipend. Det gjør alt så mye tyngre. Eller når man er små og har venninner som får det meste de vil ha fordi foreldrene deres har jobber hvor de tjener godt. Dette kan også føre til mobbing nettopp fordi dem ikke har de råd til de nyeste klærne, nyeste mobilene osv. Alt dette er nettopp på grunn av penger! Er det ikke rart å tenke på hvordan penger kan påvirke så mye? 

Men penger kan ikke trøste deg når dagene er tunge, de kan ikke gi deg en god klem eller snakke med deg om det som er tungt. De kan rett og slett ikke gi deg den kjærligheten som familie, kjæreste og gode venner kan. Penger kan rett og slett ikke kjøpe alt, selv om man skulle tro det. Det er rett og slett enkelte verdier som er mye mer verdt enn penger. Det må man aldri glemme. Selv om man idag er blitt alt for avhenige av penger og lett glemmer av de andre verdiene...

Publisert: 09.01.2012 @ 16:50 Kategori: Tema Kommentarer: 0

LYVER JONAH MOWRY?

Tidligere diskutere jeg og Anne angående den filmen på youtube hvor Jonah Mowry sier at hele skolen elsker han og man generelt ser at han har det mye bedre. Jeg var en av de som blant annet reagerte veldig negativt på den videoen, trodde at hele den forrige videoen bare var skuespill.

Det jeg ikke tenkte over var at i den første videoen skrev han lapper om at han skulle begynne på en ny skole og hvor mye han gruet seg. Det er her jeg tror alt har tatt en vending, at ting ikke ble helt som han forventet. Han ble vel tatt mye bedre imot på den nye skolen han begynte på. Derfor tror jeg han har laget den siste videoen, nemlig for å få folk til å se at ting kan bli lysere. Så lenge man ikke gir opp, men heller velger å kjempe videre for å nå toppen. 

Jeg vet det er tungt når du føler at de menneskene du trodde stod deg nærmest bare snur helt om å blir til en person du rett og slett ikke kjenner lengre. Eller når du føler at ingen vil forstå situasjonen du er i, men samtidig dømmer de deg for at du er i den situasjonen. Eller når noen mobber deg for utseende og du vet selv at du ikke kan gjøre noe med det.Jeg har selv vært oppi alle disse situasjonene jeg har nevnt. Du hører folk som slenger stygge ord til deg, eller dytter i deg. Det gjør vondt, men det er nå man nesten bare er nødt til å heve seg over det. Tenk at du er bedre enn så, du trenger ikke hakke ned på andre for å føle deg bedre. Jeg har også følt at det aldri kom til å være noe utvei, men det var det. Nå idag har jeg verdensbestevenn som jeg kan si alt til, har en snill kjæreste og mange folk rundt meg som støtter meg. Dette er mer enn det jeg hadde sett for meg for noen år siden. 

Husk at når du er på bunnen er den eneste veien opp, alt vil rett og slett bare bli bedre. 

Publisert: 07.12.2011 @ 00:14 Kategori: Tema Kommentarer: 3

HVORFOR HAKKER VI NED PÅ ANDRE!?

De fleste har vel sett videoen som går rundt på både facebook og ellers rundt på nettet. For dere som ikke har sett den, så handler den om en gutt, Jonah Mowry. Dere kan heller se videoen selv: 

Jeg fikk seriøst tårer i øynene etter jeg så den, mest fordi jeg kjente meg igjen i det gutten skriver!

Vi alle vet at mobbing har vært et problem i mange år, men hva er det som får folk til å mobbe? Hvorfor må vi tråkke ned på andre mennesker? Synes alle som leser nå, skal spørre seg selv akkurat de to spørsmålene. 

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har tenkt ondt om andre eller sagt slemme ting til andre. Etter jeg har gjort det tenker jeg med meg selv; HVORFOR! Hva fikk meg til å si de slemme tingene og tenke de slemme tankene... å svaret jeg kommer fram til er sjalusi. Jeg er sjalu for at person er smart, søt, artig osv, men mitt poeng er at hva vist man bare snudde om å heller sa fine ting til personen du er sjalu på. Hva hadde du egentlig tapt på å si noen fine ord til en person du misunner? 

Nå skal ikke jeg fortelle deg hva dere skal gjøre, men hva har det å si om en person ser litt annerledes ut, prater annerledes, eller går annerledes? Det betyr ikke at person ikke har et godt hjerte. Det kan faktisk bety det stikk motsatte.

Jeg anbefaler dere virkelig å tenke tre ganger over ting før du slenger ut slemme ord eller gjør slemme handlinger, for disse handligene kan få fatale konsekvenser. For det er noen som føler seg så utstøtt av medmennesker at de ikke lengre ser noe vits i livet. Dette kan føre til at det siste ordet som kommer fra din munn være alt som skal til for at personen velger å ta selvmord. 

Husk bare det at uansett hvor stort hatet ditt er for en person, hev deg over det! Det kommer aldri noe godt ut av å synke ned på det nivået at man hakker ned på andre i samfunnet. Alle er sterk nok, man må bare tro på seg selv og ikke la andre skyve deg ned. 

All min respekt går til de som har blitt mobbet og har klart å heve seg over det! De som ikke lar andre styre livet sitt. Det skal nemlig mye til for å strekke igjennom de tjukke veggene.


Publisert: 06.12.2011 @ 16:01 Kategori: Tema Kommentarer: 2

SLUTTE PÅ SKOLEN?

Hei

Jeg er så sliten nå, påbyggning er noe av det tyngste jeg har opplevd. Det er snakk om flere innleveringer, prøver og lekser i uken. Trodde jeg skulle klare året når det gikk veldig bra i starten, jeg hadde gode karakterer og klarte å prestere bra. Men nå går alt nedover, karakterene blir dårligere, motivasjonen er borte og jeg klarer ikke å konsentrere meg. Dette gjør noe med meg, jeg får bare lyst til å gi opp alt og slutte. Problemet er at det er ikke meg, jeg gir ikke opp så lett. For jeg vet at jeg kan så mye mer enn det lærerne tror, jeg klarer bare ikke å vise det. Er vel ikke alene om det? Tror nemlig mange har det sånn at de har så mye de vil si, men klarer ikke å få det sagt eller skrevet ned.

Som sagt er det mitt største problem, for jeg har alt for dårlig selvtillit til å rekke opp hånden i klasserommet føler bare at alt jeg sier blir feil. Sånn har det vært for meg så lenge jeg klarer å huske. Hvis jeg ikke er helt sikker på svaret, rekker jeg ikke opp hånden. Har nå forstått at jeg er nødt til å rekke opp hånden for det finnes en muntlig karakter også. Jeg har tenkt til å overse hva andre synes om meg, for jeg er dritt lei av å tenke på hva andre synes om meg. Det sliter deg rett og slett ut. Tilslutt sitter du der og angrer på at andre alltid har påvirket deg og dine valg. 

Jeg har virkelig tenkt til å skjerpe meg, for jeg gir ikke opp. Om jeg ikke består året har jeg prøvd. Det er det som er viktigst. Å det synes jeg alle skal tenkte på før de bare gir opp, uansett hva det gjelder så tenk godt over valget du gjør. Du kan godt tenke på alle fordelene, men det finnes alltid ulemper. Hvis jeg slutter på skolen kommer jeg til å miste stipendet, må mest sannsynelig ta opp året igjen for å ta høyere utdanning og jeg må gå i lamme folk som ikke er på min alder(hvis jeg tar opp året). Fordeler meg å slutte på skolen er at jeg kan sove lenge, trenger ikke lekser lengre, har mer fritid osv. Det finnes mye fordeler med det, men ulempene veier mer for å si det sånn. Jeg har kommet fram til at jeg blir bare å angre på at jeg slutter, noe som betyr at jeg skal gi alt dette året. Nå må jeg gå å lese til historie prøven vi har i morgen. ØNSK MEG LYKKE TIL.

Publisert: 10.10.2011 @ 16:22 Kategori: Tema Kommentarer: 5
hits